Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone zawijaski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
wędzony boczek 4 plastry
cebula 2 sztuki
olej 2 łyżki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki 1 garstka
ser żółty 4 (twardy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone zawijaski

Mięso opłukać, osuszyć, zbić, oprószyc solą i pieprzem.
cebulę obrać, posiekać, zeszklić na łyżce oleju. na każdym filecie ułozyć po plasterku sera i boczku, rozlozyć cebulę. Filety zwinąć, spiąć wykałaczką, oprószyć przeprawą.
W brytfannie rozgrzać olej, zrumienić roladki. Piec w temp. 180 st.C przez 20 minut.
Podaję udekorowane plasterkami cytryny i natką polane sosem z pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 11.04.2012 21:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak