Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś indyka pieczona z cykorią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
olej 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
tymianek 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżka
cykoria 1 główka
bulion 1/2 szklanki
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
natka pietruszki 1 garstka
szczypiotrek 1 garstka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś indyka pieczona z cykorią

Pierś indyka umyć i osuszyć. Listek laurowy rozkruszyć, wymieszać z rozmarynem, tymiankiem, olejem i sosem sojowym.Marynatą natrzeć mięso, wstawić na 2 godz. do lodówki.
Cykorię umyć, oczyścić i zblanszować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, osączyć, posiekać.
Tłuszcz rozgrzać w brytfannie. Włozyć mięso, obsmażyć, podlać bulionem i dodać cykorię. Piec przez 30 min.w temp. 200 st.C.
Mięso pokroić w plastry, podawać z sosem, posypać natką i szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak