Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z kaparami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Steki wołowe 4 sztuki po ok. 180g
olej 3 łyżki
wino białe wytrawne 1 szklanka
kapary 4 łyżki
smietana kremowa 200 g
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z kaparami

Mięso umyć, osuszyć. Olej rozgrzać na patelni, smażyc mięso po 3 kin. z każdej strony. Oprószyć solą i pieprzem. Zdjąć z patelni, tzrymać w cieple. Wino podlać na patelnię, zagotować. Sodać kapary i śmietanę, gotować tak ok. 3 min, przyprawić solą i chili. Steki podaję z sosem, kluskami i sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak