Sposób przygotowania

Obcinamy końce fasolki szparagowej i wrzucamy do gotującej wody, tak, żeby lekko przykrywała fasolkę. Gotujemy około 15, 20 minut. Do miękkości, ale nie może być za miękka.
Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w pół-talarki, aż leciutko się zarumieni, dodajemy paprykę pokrojoną w paski lub według uznania.Dusimy, aż papryka stanie się szklista, wtedy dodajemy słoiczek przecieru dobrej jakości i około 100 ml wody. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Dorzucamy ugotowaną, odcedzoną z wody i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową. Gotujemy jakieś 5, 10 minut , często mieszając.
W takiej formie podaję jako dodatek do obiadu. Po dodaniu podsmażonej kiełbaski mamy wyśmienite danie kolacyjne.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !