Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa do obiadu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 0,6 kg
cebula 0,3 kg
przecier pomidorowy 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 4 łyżki
papryka 0,6 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa do obiadu

Obcinamy końce fasolki szparagowej i wrzucamy do gotującej wody, tak, żeby lekko przykrywała fasolkę. Gotujemy około 15, 20 minut. Do miękkości, ale nie może być za miękka.
Na oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w pół-talarki, aż leciutko się zarumieni, dodajemy paprykę pokrojoną w paski lub według uznania.Dusimy, aż papryka stanie się szklista, wtedy dodajemy słoiczek przecieru dobrej jakości i około 100 ml wody. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Dorzucamy ugotowaną, odcedzoną z wody i pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową. Gotujemy jakieś 5, 10 minut , często mieszając.
W takiej formie podaję jako dodatek do obiadu. Po dodaniu podsmażonej kiełbaski mamy wyśmienite danie kolacyjne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 13.10.2012 22:49
smaczne
Beatris 17.07.2012 20:57
Lubię takie dodatki do obiadu.
jolanta19 26.01.2012 18:10
mniam
GGABI 19.09.2011 21:25
nieźle
pawel6 13.08.2011 07:37
Wygląda baaardzo apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak