Sposób przygotowania

Pomarańczę i cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę, wycisnąć sok z owoców. Kilka śliwek odłożyć, pozostałe wraz z rodzynkami i figami zalać sokiem z pomarańczy i cytryny, odstawić na 30 minut.
Schab umyć, osuszyć, rozciąć wzdłuż nie do końca, oprószyć solą i pieprzem. Owoce odsączyć, pokroić na kawąłki.
Mięso posmarować dżemem z czarnej porzeczki, rozłozyć owoce, zwinąć, związać nicią. Tłuszcz rozgrzać w brytfannie, zrumienic mięso i podlać wodą, wstawić do piekarnika, piec przez ok. 30 min w temp. 180 st.C.
cebule obrać, pokroić na ćwiartki. Cebule, odłożone śliwki, skórkę z pomarańczy i cytryny dodać do mięsa, podlać wodą, oprószyć cynamonem, piec dalej przez 30 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !