Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pachnąca szałwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szałwia 2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
olej 3 łyżki
cebulki małe 5 sztuk
ziele angielskie 5 ziaren
bulion 1/3 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren
schab 1,5 (karkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pachnąca szałwią

Mięso umyć, osuszyć, lekko rozciąć wzdłuż, oprószyć sola i pieprzem. Czosnek obrać, posiekać. Łyżkę oleju, czosnek i szłwię wymieszać, natrzeć mięso, zwinąć, związać nicią. Mięso owinąć w folię, wstawić na 30 min do lodówki.
Cebulki obrać, pokroić w ćwiartki. Mięso wyjąć z folii. Resztę tłuszczu rozgrzać w brytfannie. Zrumienić mięso, podlać bulionem. Dodać cebulki, ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec w temp. 220 st.C przez 30 minut. Następnie należy zmniejszyć temperaturę do 180 st.C i piec kolejne 30 min. Pieczeń podawać polaną sosem z pieczenia,z cebulkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 13.09.2012 08:46
musi być pycha
gacopierz23 28.12.2011 20:16
super aromat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak