Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczakowe roladki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt.
masło 60 g
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mąka pszenna 1/4 szkl.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szkl.
jajko 1 szt.
cytryna 1 szt.
ser gouda 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczakowe roladki

W naczyniu wymieszać masło z czosnkiem, pietruszką, skórką z cytryny i sokiem. Doprawić masło solą i pieprzem, podzielić na 4 równe części i uformować wałeczki.
Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki. Dobrze jeśli będzie twarde.
Piersi roztłuc tłuczkiem na kotlety dosyć cienkie. Na każdej piersi ułożyć wałeczek masła i kawałek sera i zwinąć roladki, dokładnie podwijając końce. Spiąć za pomocą wykałaczek.
Roladki dokładnie obtoczyć w mące, później w jajku, a na koniec w bułce tartej.
Przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na godzinkę.
Rozgrzać głęboki olej i smażyć do uzyskania złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 14.02.2012 13:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak