Sposób przygotowania

W naczyniu wymieszać masło z czosnkiem, pietruszką, skórką z cytryny i sokiem. Doprawić masło solą i pieprzem, podzielić na 4 równe części i uformować wałeczki.
Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki. Dobrze jeśli będzie twarde.
Piersi roztłuc tłuczkiem na kotlety dosyć cienkie. Na każdej piersi ułożyć wałeczek masła i kawałek sera i zwinąć roladki, dokładnie podwijając końce. Spiąć za pomocą wykałaczek.
Roladki dokładnie obtoczyć w mące, później w jajku, a na koniec w bułce tartej.
Przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na godzinkę.
Rozgrzać głęboki olej i smażyć do uzyskania złotego koloru.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !