Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smerfny bananowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
galaretka niebieska 1 szt.
banan 4 szt.
masło 1 kostka
cukier puder 1/2 szkl.
galaretka cytrynowa 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Smerfny bananowiec

Masło utrzeć mikserem z ½ szklanki cukru pudru na puszystą masę. Dodać obrane i rozgniecione 3 banany, ucierać dalej mikserem (dodawać po jednej łyżce bananów, aż do wyczerpania). Na końcu dodać 2 tężejące galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wrzącej wody.
Wylać masę bananową na połowę biszkoptu, wstawić na chwilę do lodówki aż zastygnie. Przykryć drugą połową biszkopta. Posmarować cienko resztą masy. Udekorować wierzch bananem, zalać tężejącą niebieską galaretką, wstawić do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 09.04.2012 22:15
ciekawy przepis do wypróbowania
olivka 18.11.2011 10:35
smaczne
Gosia40 13.08.2011 07:32
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak