Sposób przygotowania

Masło utrzeć mikserem z ½ szklanki cukru pudru na puszystą masę. Dodać obrane i rozgniecione 3 banany, ucierać dalej mikserem (dodawać po jednej łyżce bananów, aż do wyczerpania). Na końcu dodać 2 tężejące galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wrzącej wody.
Wylać masę bananową na połowę biszkoptu, wstawić na chwilę do lodówki aż zastygnie. Przykryć drugą połową biszkopta. Posmarować cienko resztą masy. Udekorować wierzch bananem, zalać tężejącą niebieską galaretką, wstawić do lodówki do schłodzenia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    ciekawy przepis do wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !