Sposób przygotowania

Spód: Wszystkie składniki zagnieść jak na ciasto kruche. Ciastem wylepić formę (25x40 cm) dno i boki.
Masa serowa: W misce ubić jajka z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym. Do ubijanej masy stopniowo dodawać po 1 łyżce sera, ciągle mieszając mikserem wlać mleko, wsypać budynie, miksować do dokładnego połączenia sie składników. Masa serowa będzie bardzo wodnista i tak ma być. Masę serową wylać do wylepionej ciastem formy i piec w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez ok 1 godzinę. Pod koniec pieczenia sernika w misce ubić na sztywno pianę z białek ze szczyptą soli, pod koniec ubijania wsypać 6 łyżek cukru pudru. Pianę wyłożyć na gorący sernik i zapiekać ok 15-20 min w temp 210 stopni C.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    kuszący..mniam...mniam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    kuszacy to fakt, sernik fajne i smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    świetnie wygląda, skorzystam z przepisu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !