Sposób przygotowania

Ugotowany ryż wymieszać z 4 łyżkami cukru, jabłkiem startym na tartce i wymieszanym z cynamonem oraz cukrem waniliowym. Truskawki posypać pozostałym cukrem tak aby puściły sok. Do żaroodpornej formy położyć na dno goździki a następnie wyłożyć połowę ryżu a na to truskawki z sokiem przykryć pozostałym ryżem. Piec ok. 20 minut. kremówkę wymieszać z cukrem waniliowym i udekorować zapiekankę tuż przed podaniem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    zainteresowal i zaciekawil mnie ten przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    a ile tych truskawek ma byc?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ja truskawki biorę na oko mniej więcej tyle aby przykryły warstwę ryżu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    hmm ciekawe...
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Bardzo dobre;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !