Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panga w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 50 dag
włoszczyzna
cebula 1 szt.
pieprz kilka ziaren
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
groszek zielony 2 łyżki
pietruszka 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: panga w galarecie

Sprawić rybę. Z włoszczyzny i cebuli ugotować wywar, włożyć rybę do wywaru. Gotować rybę w wywarze na wolnym ogniu kwadrans.. w salaterkach na dnie ułożyć jajko pokrojone plastry, marchewkę z wywaru pokrojoną w plastry, kilka zielonego groszku i zielonej pietruszki. W osobnym garnuszku zalać zimną wodą żelatynę, a gdy napęcznieje dodać do trzech szklanek odcedzonego wywaru i wymieszać do rozpuszczenia. Rybę ułożyć także w salaterkach zalać lekko przestudzonym wywarem i pozostawić do stęknięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak