Sposób przygotowania

Dziś bardzo prosto, ale też bardzo smacznie. Chińszczyzna.

2 Piersi kurczaka pokroiłam w cieniutkie plasterki. Wrzuciłam je na rozgrzaną oliwę, osoliłam i chwilę podsmażyłam. Po ok. 3 minutach wrzuciłam 500 g mieszanki mrożonych warzyw chińskich i mieszając co jakiś czas, dusiłam pod przykryciem. Kiedy warzywa były gotowe, wlałam 100 ml śmietanki 30%, którą rozmieszałam ze szczyptą chili i pół łyżeczki imbiru. Pogowałam jeszcze minutkę, aby smaki się połączyły. Podałam (a jakże!) z ryżem :)

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Apetycznie podana...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !