Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka brokułowo-jajeczna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuły 500 g
majonez 1/3 szkl.
jogurt naturalny 1/3 szkl.
czosnek 2 ząbki
szczypiorek 3 łyżki
jajko ugotowane na twardo 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka brokułowo-jajeczna

Ugotowane jajka pokroić w ćwiartki. Brokuły ugotować, podzielić na różyczki.
Majonez łączymy z jogurtem i zmiażdżonym czosnkiem.
Na talerzu ułożyć jajka i brokuły. Polewamy całość sosem czosnkowym. Posypujemy posiekanym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak