Sposób przygotowania

Do miski wyłożyć mięso mielone, dodać do niego sól, pieprz, przyprawy, jajko, wcześniej drobno posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pół szklanki tartej bułki. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić na jednolitą masę, po czym uformować okrągłe kotlety. Następnie obtoczyć je w bułce tartej i powoli kłaść na patelnię na rozgrzany odrobinę wcześniej olej – smażyć aż do uzyskania pięknego brązowego koloru.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    bardzo lubie i do tego z buraczkami jak na zdjeciu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    sobotni standard obiadowy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !