Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
kiełbasa 0.40 gr
boczek wędzony 0.30 gr
mięso wieprzowe bez kości 1 kg
przecier pomidorowy 1 słoiczek
pieprz do smaku
cebula 1 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bigos

Kapustę odcisnąć,posiekać,zalać wodą i gotować bez przykrycia.Do kapusty dodać pokrojone w kostkę mięso.Kiełbasę i boczek oraz cebulę pokroić w kostkę i przysmażone dołożyć do garnka z kapustą.Doprawić i gotować ok 3 godz. Dodać przecier i dokładnie wszystko wymieszać.Odstawić na jeden dzień.Bigos podajemy na ciepło z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 14.06.2013 19:23
z ochotą bym się poczęstowała
Betka 07.05.2012 18:44
rewelacja;)
Wacław 18.02.2012 08:17
bigos, zawsze na czasie
Ewelina38 05.01.2012 12:58
uwielbiam, mam jeszcze zawekowany ze świąt i takiego mi narobiłaś smaka, że zaraz sobie odgrzeję :)
ben-ka 01.01.2012 12:54
Oj ja też lubię:)
Ewa95 18.10.2011 12:05
mniam
wiola28a 18.09.2011 23:25
pychaaa
Izabela/bella81 05.09.2011 10:52
smaczny
barbara11561 16.08.2011 21:23
lubię bigosik
barbara11561 16.08.2011 21:23
lubię bigosik
kate.500 14.08.2011 10:29
pysznie wyglada...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak