Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser pełen truskawek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki truskawkowe 3
woda 3 i 1/2 szklanka
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
truskawki 1 (słodkie)

Przepis i sposób przygotowania na: Deser pełen truskawek

Galaretki rozpuścić w 3 i pół szklankach gorącej wody. Odstawić by całość ostygło i zaczęło tężeć. Spód blaszki o średnicy ok. 24 cm, wyłożyć folią aluminiową. Na dno poukładać okrągłe biszkopty. Truskawki umyć, obrać z szypułek, przekroić na pół. Wyłożyć na poukładane biszkopty. Następnie zalać już tężejącą galaretką.

Deser włożyć do lodówki na minimum 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam12 11.10.2011 12:55
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak