Sposób przygotowania

Kurczaka podzielić na mniejsze cześci, włożyć na głęboką patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Obsmażyć, przełożyć do rondla. Utrzymywać w cieple. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na pozostałym tłuszczu, dodać suchy ryż i przyprawy, mieszając, smażyć na dużym ogniu ok. 5 minut. Gdy ryż nabierze złotego koloru, przełożyć do rondla z kurczakiem. Na patelnię wlać reszte oleju, dodać wypestkowaną paprykę pokrojoną w krążki, koncentrat pomidorowy, smażyć chwilę, aż papryka zwiotczeje. Przełożyć do rondla z kurczakiem i ryżem, dodać obrane ze skóry pomidory, zalać gorącym bulionem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni pieraknika. Piec ok 45 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !