Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 50 dag (umyty i odszypułkowane)
serek homogenizowany 40 dag (truskawkowy)
jogurt naturalny 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z truskawkami

1. Dwie galaretki rozpuszczamy w 300 ml wrzącej wody.



2.. Przygotowujemy biszkopt: białka ubijamy na sztywna pianę, powoli, ciągle ubijając wsypujemy cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku i wlewamy olej.Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Mieszamy. Wlewamy do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.



3. Z zimnego biszkoptu odkrawamy górę( po to, aby masa lepiej przylegała do ciasta)



4..Przygotowujemy masę: truskawki miksujemy, dodajemy jogurt, serek waniliowy i tężejące galaretki. Wylewamy na biszkopt i wkładamy do lodówki aby stężała.



5. Na masie układamy odszypułkowane i umyte truskawki pokrojone na połówki lub małe kawałki. Zalewamy tężejącą trzecią galaretka rozpuszczoną w 400ml wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 27.01.2011 12:59
świetne ciasto do niedzielnej kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak