Sposób przygotowania

1. Dwie galaretki rozpuszczamy w 300 ml wrzącej wody.



2.. Przygotowujemy biszkopt: białka ubijamy na sztywna pianę, powoli, ciągle ubijając wsypujemy cukier. Następnie dodajemy po jednym żółtku i wlewamy olej.Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Mieszamy. Wlewamy do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.



3. Z zimnego biszkoptu odkrawamy górę( po to, aby masa lepiej przylegała do ciasta)



4..Przygotowujemy masę: truskawki miksujemy, dodajemy jogurt, serek waniliowy i tężejące galaretki. Wylewamy na biszkopt i wkładamy do lodówki aby stężała.



5. Na masie układamy odszypułkowane i umyte truskawki pokrojone na połówki lub małe kawałki. Zalewamy tężejącą trzecią galaretka rozpuszczoną w 400ml wody.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ciasto do niedzielnej kawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !