Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z mięsa mielonego

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
jajko 1 szt.
cebula 1 szt.
bułka 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
pieczarki 400 g
cebula 1 szt.
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego

Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną w mleku bułkę (lub 2 łyżki bułki tartej), drobno pokrojoną cebulkę, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem dokładnie wyrobić.
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki lub zetrzeć na dużych oczkach na tarce. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju. Dodać pieczarki, dusić aż grzyby zmiękną.
Lepić kotleciki, do środka wkładać łyżkę farszu. Rozgrzać olej na patelni, klopsiki obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 14.05.2012 22:16
Bardzo apetyczne roladki!
gosia47-47 12.08.2011 09:27
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak