Sposób przygotowania

Fasolkę umyć, obciąć końcówki. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzoną pokroić w mniejsze kawałki. Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w mniejsze ćwiartki. Pomidory umyć, sparzyć, również pokroić w małe ćwiartki.
Przygotować sos: Majonez połączyć z jogurtem wymieszanym ze zmiażdżonym czosnkiem i drobno posiekanym koperkiem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Warzywa ułożyć warstwowo na talerzu: fasolkę, jajka, pomidory, zalać koperkowo-czosnkowym sosem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    SALATK DOBRE NA KAZDA OKAZJE

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !