Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier puder, następnie żółtka. Migdały wymieszać z mąkami, proszkiem do pieczenia i makiem. Powoli połączyć z masą jajeczną, wymieszać delikatnie.
Blachę wysmarować masłem, wysypać bułką tartą, wlać do niej ciasto. Piec w temperaturze 180ºC przez około 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić, przekroić na pół.
Krem: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Powoli wlewać ochłodzoną białą czekoladę, dalej ubijać.
Biszkopt przełożyć kremem. Wierzch posmarować 3 łyżkami kremu. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pyszniutkie...mmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    swietne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !