Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody, a gdy napęcznieje podgrzać aby się rozpuściła.Przebrane owoce umyć usunąć szypułki i zmiksować.Dodać cukier wymieszać.Ubić pianę z białek i stale ubijając dodawać przecier z owoców.Pod koniec dodać żelatynę.Gotowy mus przełożyć do szklanych naczyń, zostawić do zastygnęcia.Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną oraz truskawkami lub malinami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    ciekawy deser
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    tomcio

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    aranka

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    poczekam do lata i wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kubalo

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam musy, mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !