Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

suszone bakłażany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 2 3/4 szklanki
czosnek kilka ząbków
oregano 1 łyżka
bakłażan 1 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: suszone bakłażany

Suszone bakłażany zalewamy w garnku wrzątkiem i zostawiamy pod przykryciem 20 min,odcedzamy na sicie i układamy w słoiku przekładając pokrojonymi ząbkami czosnku i ziołami,zalewamy oliwą z oliwek tak aby przykryte były bakłażany.Zakręcamy.Można je przechowywać w lodówce około dwóch miesięcy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak