Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos maltański

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze 2 szt
cytryna 1 szt
galareta porzeczkowa 1 łyżka
porto 1/2 szklanki
musztarda 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos maltański

Do rondelka wlewamy wino oraz sok z pomarańczy i cytryny,dodajemy skórkę otartą z tych owoców i galaretkę porzeczkową,imbir,miód i sól,krótko gotujemy na małym ogniu.Przestudzony sos mieszamy dokładnie z musztardą i doprawiamy do smaku studzimy i wstawiamy na godzinę do lodówki.Fajny sosik do dań na zimno np drobiu ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.09.2011 16:07
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak