Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 300 g
liści szpinaku 200 g
pierś kurczaka w kostkę 1
olej 4 łyżki
pomidory w kostke 2
sól
pieprz
ząbek czosnku 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
W międzyczasie w dużej patelni podgrzewamy olej i krótko, ok 1 minuty, podsmażamy czosnek, dodajemy pierś z kurczaka i mieszając podsmażamy, aż nabierze złotego koloru. Dodajemy szpinaki smażymy ok 2 minut. Dodajemy pietruszkę, sól i pieprz, dobrze mieszamy i kontynuujemy smażenie kolejne 2 minuty.
Odcedzamy ugotowany makaron, dodajemy do składników w patelni, mieszamy, dodajemy pomidory i jeszcze przez chwilkę podsmażamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Nina7 12.08.2011 07:39
Super propozycja, choć za szpinakiem za bardzo nie przepadam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak