Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z budyniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń waniliowy 3 sztuki
cukier 4 łyżki
jajko 1 sztuka
masło 250 g
galaretka cytrynowa 2 sztuki
biszkopty okrągłe do wyłożenia tortownicy
owoce
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z budyniami

Budynie gotujemy w 1 l wody z 4 łyżkami cukru. Zestawiamy z ognia, dosypujemy 2 galaretki cytrynowe w proszku. Mieszamy wszystko mikserem przez moment. Odstawiamy na 3 min. aby lekko przestygło, od czasu do czasu mieszając. Do jeszcze ciepłej ale już nie gorącej masy budyniowo - galaretkowej dodajemy jajko i mieszamy wszystko za pomocą miksera. Dodajemy masło roślinne wcześniej pokrojone w mniejsze kawałki. Wykładamy tortownicę biszkoptami, Wylewamy ciepłą masę do tortownicy. Odstawiamy do lodówki, aby stężało. Na koniec ukladamy na wierzch owocwe do dekoracji i wylewamy na wierzch 2 rozpuszczone wcześniej galaretki truskawkowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak