Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy mleko i wsypujemy ryże . Dodajemy ok 1 -1,5 łyzki cukru gotujemy na małym ogniu aż ryż wchłonie mleko . Jabłka obieramy scieramy na tarce duze oczka ,dodajemy cukier ilosc zależna od kwaśności jabłek ok 3 łyzki i łyzeczkę lub 2 cynamonu Mieszamy . Naczynie żaroodporne smarujemy masłem posypujemy tarta bułką . Układamy warstwe ryżu potem jabłek znów ryż jabłka i kończymy ryzem . Na wierzch mozna posypać cukrem wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok 20 min w 200 stopni

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wierzch można udekorowac jabłkami
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wierzch można udekorowac jabłkami
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Oj ,lubię takie jedzonko ,niby proste,zwykłe,a jednak pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !