Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa czekoladowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada 80 gram
mleko 1 litr
cukier 4 lyzki
wanilia 1 kawalek
żółtko jajek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa czekoladowa

Mleko zagotowujemy z wanilia.Wanilie wyjmujemy.Czekolade zcieramy na tarce,zalewamy mlekiem i zagotowujemy.
Zoltka ucieramy z cukrem i wlewamy do goracego mleka,ubijajac trzepaczka przez okolo 10 minut.Zupe studzimy i wstawiamy do lodowki.Podajemy z biszkoptami,sucharkami lub bezami z pozostalych bialek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 07.06.2011 15:39
super
buksiak12 12.09.2010 11:12
super
buksiak12 12.09.2010 11:12
super
buksiak12 12.09.2010 11:12
super
Dorota71 12.09.2010 10:38
mniam mniam mniam
Dorota71 12.09.2010 10:38
mniam mniam mniam
Emilia22 12.09.2010 10:02
fajny przepis
Emilia22 12.09.2010 10:02
fajny przepis
Emilia22 12.09.2010 10:02
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak