Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cynaderki wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerek 50 dag
Kminek mielony Prymat 1 łyżka
mąki 1 płaska łyżka
szczypta soli i pieprzu czarnego mielonego Prymat 1 szczypta
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cynaderki wieprzowe

Nerki umyć, wymoczyć w wodzie przez 1 ½ godz., obgotować w posolonej wodzie 15 min. Odcedzić, przestudzić i pokroić w plasterki, obtoczyć w mące, usmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć i dodać do nerek razem z kminkiem, pieprzem i solą. Wlać
3-5 łyżek wody, chwilę poddusić. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko lub ziemniakami z wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.05.2012 14:36
nigdy nie jadłam
Pani Domu 22.05.2012 14:36
nigdy nie jadłam
Anna141
Anna141 10.06.2011 08:23
Muszę wypróbować
AgaS10 29.01.2011 12:29
raczej się nie skuszę:)
szajba2 15.12.2010 15:57
elegancka potrawa
Babciagramolka 14.12.2010 08:50
Nerki dobrze zrobione to majstersztyk
Kasia77
Kasia77 30.11.2010 18:50
Może być dobre...
patusia 28.11.2010 23:52
Nie próbowałam nigdy. Zaintrygował mnie ten przepis. Muszę wypróbować :)
zuzanna6 01.11.2010 07:18
Lubię,chociaż dawno nie jadłam.
Goya 15.10.2010 12:23
nie jadłam tego jieszcze
Barbara55 16.06.2010 19:31
jakoś nie mam ochoty na nerki ale pewnie bardzo smaczne
Małgorzata113 29.04.2010 12:00
Nigdy nie jadłam cynaderek i raczej się nie skusze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak