Sposób przygotowania

Nerki umyć, wymoczyć w wodzie przez 1 ½ godz., obgotować w posolonej wodzie 15 min. Odcedzić, przestudzić i pokroić w plasterki, obtoczyć w mące, usmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć i dodać do nerek razem z kminkiem, pieprzem i solą. Wlać
3-5 łyżek wody, chwilę poddusić. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko lub ziemniakami z wody.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Nigdy nie jadłam cynaderek i raczej się nie skusze.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jakoś nie mam ochoty na nerki ale pewnie bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    nie jadłam tego jieszcze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Lubię,chociaż dawno nie jadłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Nie próbowałam nigdy. Zaintrygował mnie ten przepis. Muszę wypróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Może być dobre...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Nerki dobrze zrobione to majstersztyk
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    elegancka potrawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    raczej się nie skuszę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Muszę wypróbować
  • 5
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    nigdy nie jadłam
  • 5
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    nigdy nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !