Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
czosnek 2 ząbki
marchewka 1
jajko 1
ser biały 25 dag
papryka konserwowa 1 strąk
natka piertuszki posiekana 2 łyżki
sól
pieprz
makaron muszle 25 dag
olej 1 łyżka
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle faszerowane

Cebulę i czosnek pokrojone smażymy na oleju.
Marchewkę ścieramy , dodajemy do cebuli. Paprykę drobno kroimy i tez dodajemy do cebuli.
Dusimy .
Studzimy i dodajemy następnie jajko,twaróg i pietruszkę .
Przyprawiamy do smaku.
Muszlę gotujemy na pół miękko al dente z dodatkiem oleju i soli.
Wyjmujemy łyżą cedzakowa , napełniamy farszem.
Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym,polewamy masłem.
Zapiekamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.07.2012 04:40
świetny farsz, i danie też efektowne
misia53 24.06.2012 11:23
z makaronem to ja wszystko lubię a jeszcze jak jest czosnek to nic więcej nie trzeba
ben-ka 15.10.2011 08:19
smaczne- makaron z nadzieniem - pycha!
Justa32 15.08.2011 11:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak