Sposób przygotowania

Kruchy spód:
Mąkę wsypujemy do miski. Dodajemy szczyptę soli i cukier. Masło kroimy w małe kawałki i dodajemy do mąki z cukrem. Zagniatamy na ciasto, dodając żółtko. Zagniatamy na gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie, wykladamy cisto z lodówki i rozwałkowujemy. Wykładamy nim formę do ciasta. Pieczemy w piekarniku w 180st przez 20 min.

Krem:
Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder. Po chwili dodajemy serki i wszytko razem mieszamy na jednolitą masę.

Na upieczony wcześniej kruche spód wykładamy całą masę i układamy owoce.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    ależ smakowicie wygląda
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    aż ślinka leci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny deser
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pięknie wygląda
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pięknie wygląda
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo ładnie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !