Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki ze zsiadlego mleka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 gram
zsiadłe mleko 250 ml
jajko 2 sztuki
cukier puder 1 lyzka
sól 1 szczypta
cukier puder do posypania
olej do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki ze zsiadlego mleka

Zoltka ucieramy z 1 lyzka cukru,wymieszamyz mlekiem,maka i szczypta soli,laczymy z bialkami ubitymi na sztywna piana.
na patelni rozgrzewamy olej,nabieramy ciasto lyzka wazowa,kladziemy na patelnie,smazymy z obu stron az sie zrumienia.
usmazone racuszki osaczamy z tluszczu,posypujemy cukrem pudrem i podajemy.

do ciasta mozemy dodac lyzeczke proszku do pieczenia,wtedy racuszki beda pulchniejsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 13.05.2012 19:56
super
IlonaAlbertos 20.12.2010 23:17
Mój mąż takie lubi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak