Sposób przygotowania

Filety z suma rozmrażamy dzień wcześniej, obficie skrapiamy sokiem z cytryny oraz oprószamy białym pieprzem, curry oraz rozmarynem, a następnie wstawiamy na noc do lodówki. Do garnka do gotowania na parze wlewamy wrzątek, nakładamy sito, układamy rybę i przykrywamy pokrywką. Po 15 minutach rybę obracamy, a do wody wsypujemy ryż. W ten sposób gotujemy razem ryż i rybę tak długo aż ryż będzie ugotowany (około 20 minut). W tym czasie cukinię myjemy, nie obieramy i nie wydrążamy nasion ponieważ w przypadku młodych warzyw jest to zbędne. Specjalnym świderkiem robimy z cukinii falbankę. Ugotowany ryż i rybę układamy na talerzach, a falbankę z cukinii układamy na brzegu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !