Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PLACEK Z RABARBAREM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

upieczony kruchy spod 1 opakowanie
rabarbar 800 gram
mleko 300 ml
cukier 150 g
żółtko jajek 3 szt
mąka ziemniaczana 1 lyzka
wanilia do aromatu

Przepis i sposób przygotowania na: PLACEK Z RABARBAREM

Rabarbar oplukac.osuszyc,przekroic na kawaleczki.Rozgotowac w 100 ml wody i przetrzec przez sito lub zmiksowac blenderem
Przygotowac krem.utrzec zoltka z cukrem i starta wanilia.Dodac make ziemniaczana,wymieszac i powolii wlewac gorace mleko.Ubijac na parze,az zgestnieje,wymieszac krem z przetartym rabarbarem.Wlac na upieczony spod i wlozyc do piekarnika na okolo 30 minut w temperaturze 160 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 12.09.2010 11:11
super
buksiak12 12.09.2010 11:11
super
buksiak12 12.09.2010 11:11
super
Dorota71 12.09.2010 10:36
mniam mniam mniam
Dorota71 12.09.2010 10:36
mniam mniam mniam
Emilia22 12.09.2010 09:40
fajny przepis
Emilia22 12.09.2010 09:40
fajny przepis
Emilia22 12.09.2010 09:40
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak