Sposób przygotowania

Kalafiora umyć, podzielić na różyczki (większe, mniejsze – zależy jak kto lubi). W woku rozgrzać oliwę, wkładać kalafior różyczkami do dołu i smażyć aż zacznie się robić miękki. Posypać curry (albo innymi przyprawami), odwrócić i smażyć dalej. Jeśli ktoś lubi chrupiący – wystarczy naprawdę kilka minut, jeśli chcemy by był miękki, trzeba go podsmażyć dłużej.
Doskonale smakuje sam, ale też jako dodatek np. do mięsa :)

Komentarze

  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Ciekawe !!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super!!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fajny kolor
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Ale nr, a ja wczoraj zrobi?am podobny przepis, tylko doda?am jeszcze marchewk? i serwowa?am z paluszkami krabowymi :) Pycha curry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    Ale nr, a ja wczoraj zrobi?am podobny przepis, tylko doda?am jeszcze marchewk? i serwowa?am z paluszkami krabowymi :) Pycha curry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !