Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5
szparagi 200 g
cebula 1
czosnek 1
woda 1 łyżka
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica ze szparagami

Szparagi gotujemy w osolonej wodzie przez 4 minuty. Odcedzamy.
W międzyczasie podgrzewamy olej w dużej patelni, dodajemy cebulę i smażymy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, przez 5 minut, lub do momentu, aż cebula będzie miękka. Dodajemy czosnek i przez chwilę jeszcze smażymy.
Dodajemy szparagi i smażymy, mieszając przez 3-4 minuty. W międzyczasie rozbijamy jajka w misce, dodajemy wody i lekko ubijamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodajemy jajka i smażymy mieszając przez ok 2 minut, aż jajka się zetną. Podajemy na grzankach lub z chlebem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak