Sposób przygotowania

Mleko podgrzać i dodać do mleka cukier , łyżkę mąki oraz rozkruszone drożdże , do wyrośniętych dodać żółtka i wyrabiamy lekkie ciasto dodajemy jeszcze płynne masło i wyrabiamy jeszcze chwilkę a potem odkładamy do wyrośnięcia , gdy podwoi swoją objętość to dzielimy na części jak na bułeczki jeszcze wyrabiamy przez minutę i zostawiamy na tacy do wyrośnięcia.Gdy woda w naczyniu się zagotuje kładziemy na przygotowanej gazie, związując mocno tasiemką i przykrywamy najlepiej miską i parujemy ok 7 minut . I polewamy gotowe pampuszki sosem truskawkowym .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kejt2

    uwielbiam pampuchy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Wyglądają smakowicie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    świetne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !