Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rulonik schabowy ze śliwką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
śliwki suszone kilka sztuk
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rulonik schabowy ze śliwką

Schab kroimy w plasterki i lekko rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy solą, na każdy plasterek kładziemy śliwkę suszoną i zawijamy w rulonik. Jajko rozbijamy z papryką słodką. Ruloniki schabowe maczamy w jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim olej na kolor rumiany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariola7 28.09.2012 14:46
świetny przepis
Małgosia6 16.01.2012 12:04
super
Ewelina47 06.12.2011 10:15
pycha taki rulonik
halina17 18.11.2011 13:55
smaczny
iga2 22.09.2011 23:10
fajnie wygląda
Margo1 23.08.2011 08:11
pomysłowy ..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak