Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
cebule 2 średnie
czosnek 4 ząbki
rozmaryn 1 gałązka
pieprz
sól
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 5 strąków

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki na ostro

Mięso umyć, pokroić w większą kostkę. Posolić i popieprzyć.Na gorącym oleju obsmażyć kawałki mięsa z każdej strony. Cebulę pokroić w piórka, papryczki przekroić na pół i wrzucić do mięsa. Zalać zimną woda, tak aby przykryła mięso. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać czosne i doprawić do smaku, wymieszać i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 29.03.2012 20:37
smakowicie wygląda
Tika4444 29.03.2012 20:37
smakowicie wygląda
Tika4444 29.03.2012 20:37
smakowicie wygląda
Wafelek2601 14.09.2011 08:33
lubię pikantne potrawy
Katarzyna/kate1980 03.09.2011 21:36
fajny przepis
Wacław 02.09.2011 10:56
pycha,lubie takie smaki i mięska
artur7 29.08.2011 09:27
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak