Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sezonowa zupa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 5 szt.
kiełbasa śląska 2 pętka
cebula biała 2 szt.
marchew 2 szt.
sól do smaku
olej do smażenia
woda 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0.5 łyżeczki
Ziele angielskie całe Prymat 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sezonowa zupa pomidorowa

marchew myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, gotujemy w szklance wody z liściem laurowym i zielem angielskim. pomidory parzymy, ściągamy skórkę, wycinamy szypułkę, kroimy w kostkę, dodajemy do marchwi. Kiełbasę kroimy w plasterki i podsmażamy, dodajemy do pomidorów i marchwi. cebule obieramy kroimy na półksiężyce, podsmażamy i dodajemy do reszty składników. wszystko gotujemy jeszcze 15 minut. doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. smacznego podawać z ryżem lub grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 17.06.2012 21:01
troszkę inna niż moja , warto wyprobować
tomek18 02.04.2012 07:05
pyszniutka
bami 01.01.2012 20:28
Zupa pomidorowa na bogato - interesujący przepis :)
daria899 08.09.2011 15:59
mniam
dianix 27.08.2011 12:52
mozna zawiesic oko na takiej zupie i ja zjesc;]
caroline1983 15.08.2011 20:55
oryginalna pomidorowa
IKrakowianka 15.08.2011 15:14
wygląda na pyszną :)
Izabela/bella81 15.08.2011 10:31
apetycznie wyglada
Natalia37
Natalia37 11.08.2011 16:44
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak