Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędlina 50 dag
chleb czerstwy 50 dag
cebula biała 3
jajko 4
pieczarki 30 dag
ser żółty 30 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona
keczup jako dodatek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka

Chleb razem z wędlina kroimy na kawałki.
Obieramy cebule i kroimy w plasterki razem z oczyszczonymi pieczarkami.
Na oleju podsmażamy wędlinę z cebula i pieczarkami.
Przekładamy do miski.
Dodajemy pokrojony chleb i połowę startego chleba.
Jajka roztrzepujemy i wlewamy do miski.
Doprawiamy do smaku.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego o posypujemy reszta sera.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 185* I pieczemy około 30 minut.
Podajemy z keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.03.2014 12:27
smaczna zapiekaneczka
Motorek 24.11.2013 10:19
fajna zapiekanka
olkaaa 29.02.2012 07:42
extra
misia53 25.11.2011 21:32
dobra gospodyni nic nie zmarnuje..
ben-ka 13.08.2011 09:17
ciekawy sposób na wykorzystanie czerstwego chleba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak