Sposób przygotowania

100 g ryżu ugotować w osolonej wodzie na pół twardo. Kurki umyć i z blanszować, przelać zimną wodą. Z papryki ściąć górną część i usunąć gniazda nasienne. Do miski wsypać ryż, dodać mięso mielone wieprzowo-wołowe, pokrojoną w kostkę cebulę, blanszowane kurki, 2 łyżeczki przyprawy czosnkowej z ziołami, troche soli i pieprzu, dokładnie wymieszać, faszerować masą papryki, wstawić do blaszki posypać pieprzem kolorowym z wierzchu, podlać szklanką wrzącej wody z dodatkiem bulionu drobiowego babuni z pietruszką, wstawić do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni, dusić 40 minut, a nastepnie na 10 minut dodać jeszcze termoobieg. Wyjąć, podawać gorące

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Nigdy nie nadziewałam warzyw farszem z dodatkiem grzybów... Koniecznie muszę wypróbować:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    Pysznie ta papryka wygląda
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Janek1

    poprosze o porcyjkę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !