Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z rodzynkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jaja 4 sztuki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
ser biały 1/2 kg
śmietana 3 łyżki
cukier 3 łyżki
mleko 1/2 szklanka
sól
rodzynki 3/4 szklanka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rodzynkami

Mąkę, jajko, sól, odrobinę wody wyrabiamy i zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Rozwałkowujemy i przekładamy na blaszkę Pieczemy 10 min w 180 stopniach.
Ser mielimy trzykrotnie, dodajemy 2 jajka, śmietanę, cukier i ucieramy całość na gładki krem. Pod koniec dodajemy rodzynki, i mleko wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Masę przelewamy na upieczone ciasto i pieczemy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ilona15 28.12.2011 13:28
sernik super, ale jak dla mnie to bez rodzynek lepszy
ewelina63 13.09.2011 10:50
pyszny
Natalia/tubisiek 12.09.2011 20:11
bardzo lubię
dana2 02.09.2011 21:13
ekstra
parysek10 29.08.2011 13:19
pyszne
novita26 22.08.2011 11:22
mniam
Katarzyna/kate1980 17.08.2011 13:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak