Sposób przygotowania

Miód topimy i lekko rumienimy z cukrem.
Mieszamy z 4 łyżkami zmieszanych goździków,cynamonu i gałki.
Jeszcze gorące wlewamy do miski.
Do garnczka w którym stopiliśmy miód takim nie umytym wlewamy mleko i podgrzewamy tak by resztki miodu połączyły się z mlekiem.
Gorące wlewamy do maki ,mieszamy z olejem i kakao.
Ucieramy aż powstanie gęsta masa.
Wyrobione tak ciasto odstawiamy na noc.
Następnego dnia do ciasta dodajemy jajka ,proszek do pieczenia i orzechy.
Wkładamy do dwóch podłużnych form i napełniamy do połowy ich wysokości.
Wstawiamy do piekarnika do temp.150 * C i pieczemy aż ciasto wyrośnie.
Następnie zwiększamy temp do 180* C i pieczemy jeszcze około 60 minut.
Gotowe przestudzone pierniki polewamy białą polewą i posypujemy posiekanymi orzechami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wow ale bym zjadła:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    ciekawy
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ostatnio wzięło mnie na pierniki, może i na ten się załapię... hihi...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !