Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa na żeberkach wieprzowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 4 sztuki
marchew 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler liście 5 sztuk
ziele angielskie 5 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 12-procentowa 3 łyżki
mąka 1 łyżka
ogórki kiszone 7 sztuk
ziemniaki 5 sztuk
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa na żeberkach wieprzowych

Żeberka gotujemy z marchewką pokrojoną w kostkę, pietruszką, przyprawami.Kiedy żeberka się lekko podgotują dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, a później ogórki kiszone starte na tartce o grubych otworach. Zaprawiamy zupę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem wg.uznania. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.05.2012 09:33
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak